Karin Luyten

Karin Luyten

Voedingsdeskundige - Diëtiste - Coach


Hallo !!


Ik ben Karin, mama van 3 lieve dochters, elk met hun eigen karaktertje. Ik hou van de natuur, daarom ben ik ook graag bezig in mijn tuin en moestuin. Als de oogst gelukt is, maak ik die graag klaar voor gezin, vrienden of familie. Als ik wil sporten dan kan je me vinden in de fitness- of yogazaal. Maar ook goede muziek doen mijn beentjes bewegen 😉


Op latere leeftijd besliste ik een opleiding als voedingsdeskundige/diëtiste te volgen. Enerzijds omdat ik op zoek was naar een meer persoonlijk beroep en omdat ik altijd al een passie voor voeding en gezondheid heb gehad.
In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Thomas More Hogeschool als Professionele Bachelor in Voedings- en Dieetkunde. Ik heb deels ervaring opgedaan op de dienst Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen. Ook heb ik gewerkt als praktijklector diëtetiek aan de Thomas More Hogeschool.

Verder ben ik 5 jaar werkzaam geweest als pediatrisch diëtiste in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen, waar ik allerlei problematieken behandelde zoals ondervoeding, allergieën, intoleranties, …. Ik was werkzaam binnen het centrum voor erfelijke metabole aandoeningen en specialiseerde me hier ook verder als diëtiste in stofwisselingsziekten.

Een opleiding eetstoornissen heb ik gevolgd bij zowel Eetexpert en Eetwijs. Verder heb ik het label van  (kinder)talentenfluisteraar, waarbij het ontdekken van talenten kan bijdragen aan het versterken van ons “zijn”.

Ik school me graag bij. Zo staat de basisopleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapy) binnenkort op de planning.Een opleiding eetstoornissen heb ik gevolgd bij zowel Eetexpert en Eetwijs. Verder heb ik het label van  (kinder)talentenfluisteraar, waarbij het ontdekken van talenten kan bijdragen aan het versterken van ons “zijn”.

Ik school me graag bij. Zo staat de basisopleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapy) binnenkort op de planning.

 

Graag stap ik mee in het verhaal van de eetstudio omwille van de betrokken en laagdrempelige aanpak. Hier wil ik kinderen, adolescenten en volwassenen helpen, die worstelen met hun gewicht en zichzelf. We werken aan een gezonde relatie met voeding en beogen een gezond gevarieerd voedingspatroon. We proberen je fysieke en mentale gezondheid te versterken om zo met meer veerkracht door het leven te gaan.

 

Ik hoop jou binnenkort van harte te ontmoeten!


  Waarvoor kan u bij mij terecht :

    • Eetproblemen bij kinderen, jongeren en volwassenen (selectief eetpatroon, anorexia nervosa, boulimia nervosa, emotionele eter, eetbuistoornis, angst om te eten, …)
    • Eetproblemen bij sport
    • Ondergewicht
    • Overgewicht en obesitas


  Diëtist :

    • Erkend door het RIZIV met erkenningsnummer 5-61448-85-601
    • Lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.
    • Aangesloten bij Eetexpert
    • Lid van de Vlaamse Academie Eetstoornissen
    • Aangesloten bij zelfhulpgroep “anbn”


  Tarieven :

  60 € /  consult max. 50 à 60 minuten

  35 € / kort consult/korte gewichtsopvolging max. 30 minuten


  Voor meer info en vragen kan je steeds terecht op karin@eetstudio.be – 0485/43.02.39  Terugbetalingen van de mutualiteit


  Verschillende mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor consultaties bij een erkende diëtiste. Elke mutualiteit heeft hiervoor andere voorwaarden die regionaal kunnen verschillen en regelmatig kunnen wijzigen. Het is daarom belangrijk om bij uw eigen plaatselijke mutualiteit te informeren voor tegemoetkoming in voedings - en dieetadvies.


  Informeer bij je eigen mutualiteit of je een gedeeltelijke terugbetaling krijgt van je consultaties. Intussen zet de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) alles op alles voor een volledige terugbetaling van voedingsadvies.


  Download hier van uw ziekteverzekering het terugbetalingsformulier voor voedingsadvies van:

   

  Vanaf 1 april 2020 betaalt de verplichte ziekteverzekering een behandeling door een diëtist terug voor kinderen en jongeren (6-17jaar) met overgewicht of obesitas.

  Deze begeleiding kan ook binnen onze praktijk aangezien onze diëtisten erkend zijn  (geregistreerd bij het RIZIV), na verwijzing door de huis- of kinderarts. Hiermee heeft het kind of de jongere recht op een begeleiding van 2 jaar met 10 contactmomenten in totaal; een intakegesprek en 5 consultaties in het eerste jaar, en 4 opvolgconsultaties in het 2de jaar.