Karin Luyten

Karin Luyten

Voedingsdeskundige - Diëtiste - Coach


Wie ben ik 


Ik ben Karin, levensgenieter, natuurliefhebber en trotse mama van drie tienerdochters.

Ik vind het heerlijk om te ploeteren in mijn moestuin en geniet van het groeiproces dat daarbij komt kijken. Ik dans graag, ik hou van lekker eten, ik vertoef graag in fijn gezelschap en dat is wat ik andere mensen ook graag zie doen. Genieten.

Ik zit niet graag stil. Zo hou ik graag mijn lichaam én geest gezond. Voor mij werkt dat het best in combinatie met voeding, een beetje fitness en geregeld yoga. Als kind heb ik (te) veel geturnd en zo ervaren hoe dun de lijn kan zijn tussen je fit voelen en roofbouw plegen op je lichaam.    


Professioneel


Een tijdje terug was ik laborante. En zoekend. Want wat ik deed, voelde niet compleet. Dus nam ik mezelf eens onder de loep en legde ik mijn passies bij elkaar: sociale contacten, mensen helpen, gezonde voeding en de menselijke psyche.

En zo belandde ik weer achter de schoolbanken. In 2006 behaalde ik een diploma Voedings- en Dieetkunde. En dat pad bewandel ik tot op vandaag, met veel plezier!

Ik deed inmiddels ervaring op in de kinder- en jeugdpsychiatrie, was praktijklector aan de Thomas More Hogeschool en werkte als pediatrisch diëtiste in het UZA. Ik volgde een opleiding eetstoornissen bij Eetexpert, Eetwijs en de Nederlandse Academie Eetstoornissen (NAE). Verder volgde ik een basisopleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapy). En sinds kort mag ik me ook ‘(Kinder)talentenfluisteraar’ noemen waarbij ik mensen help door samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten. Ik school me voortdurend bij en besteed veel aandacht aan overleg via intervisie en supervisiegroepen.

Kan ik je helpen?


Dan vind je me bij de Eetstudio. Daar werken we samen aan je traject. Je wordt van meet af aan mee betrokken in de aanpak die het beste bij jou en je probleem past. 

Ik help zowel jongeren als volwassenen die worstelen met hun eten en gewicht. Als je voelt dat eten je leven bepaalt, als je moeilijk keuzes kan maken rond voeding, als je niet meer weet wat je kan eten en hoeveel, …. dan nemen we alles onder de loep en werken we stapsgewijs naar een gezonde relatie met voeding. Daarin staat vooral een gevarieerd voedingspatroon centraal. Dat versterkt je fysieke en mentale gezondheid, zodat je weer met meer veerkracht in het leven kan staan!

 

Waarvoor kan je bij mij terecht?


  • Eetproblemen en eetstoornissen bij kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren en volwassenen

anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis, orthorexia, emotionele eter, selectief eetprobleem, angst om te eten, eetproblemen bij autisme, …

  • Eetproblemen bij sport
  • Ondergewicht
  • Overgewicht en obesitas

 


Diëtist :

   • Erkend door het RIZIV met erkenningsnummer 5-61448-85-601
   • Lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.
   • Aangesloten bij Eetexpert
   • Lid van de Vlaamse Academie Eetstoornissen
   • Aangesloten bij zelfhulpgroep “anbn”


Tarieven :

60 € /  consult max. 50 à 60 minuten

35 € / kort consult/korte gewichtsopvolging max. 30 minuten


Voor meer info en vragen kan je steeds terecht op karin@eetstudio.be of via telefoon : 0485/43.02.39Terugbetalingen van de mutualiteit


Verschillende mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor consultaties bij een erkende diëtiste. Elke mutualiteit heeft hiervoor andere voorwaarden die regionaal kunnen verschillen en regelmatig kunnen wijzigen. Het is daarom belangrijk om bij uw eigen plaatselijke mutualiteit te informeren voor tegemoetkoming in voedings - en dieetadvies.


Informeer bij je eigen mutualiteit of je een gedeeltelijke terugbetaling krijgt van je consultaties. Intussen zet de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) alles op alles voor een volledige terugbetaling van voedingsadvies.


Download hier van uw ziekteverzekering het terugbetalingsformulier voor voedingsadvies van:

 

Vanaf 1 april 2020 betaalt de verplichte ziekteverzekering een behandeling door een diëtist terug voor kinderen en jongeren (6-17jaar) met overgewicht of obesitas.

Deze begeleiding kan ook binnen onze praktijk aangezien onze diëtisten erkend zijn  (geregistreerd bij het RIZIV), na verwijzing door de huis- of kinderarts. Hiermee heeft het kind of de jongere recht op een begeleiding van 2 jaar met 10 contactmomenten in totaal; een intakegesprek en 5 consultaties in het eerste jaar, en 4 opvolgconsultaties in het 2de jaar.