Lisa Schoensetters

Hoi !

 

Ik ben Lisa. Ik hou van gezelligheid en sociaal contact en ben een bezige bij. Zo spendeer ik mijn tijd graag in de natuur, in het afspreken met vrienden of het lezen van boeken. Daarnaast is reizen een grote passie van mij: op zoek gaan naar mooie plekjes, het leren kennen van andere culturen, en het proeven van plaatselijke gerechten,... klinkt als muziek in mijn oren!

 

Na ervaring op de afdeling eetstoornissen van het Universitair Psychiatrisch Centrum Leuven wil ik ook graag mijn steentje bijdragen binnen de Eetstudio. Wanneer eten ofwel je grootste vijand ofwel je grootste bron van comfort is geworden, is het vaak erg moeilijk om op je eentje terug een normaal eetpatroon op te bouwen. Bovendien kan je motivatie erg schommelen, of zelfs volledig afwezig zijn, waardoor het erg moeilijk is om je eetstoornis op te geven. Er zijn vaak zoveel voordelen aan je eetstoornis verbonden, dat je de vele nadelen uit het oog verliest of niet belangrijk vindt. Daarom is het erg belangrijk dat we samen gaan kijken welke voordelen jou eetstoornis je oplevert. Zo kan jou eetstoornis je een gevoel van controle of comfort geven en kan je  eetstoornis een manier zijn om met moeilijke gevoelens om te gaan, of je gedachten voor heel even uit te schakelen.


Misschien heb je nog maar net ontdekt dat je worstelt met eten, of misschien is jou eetstoornis er al langere tijd... Ik sta graag voor jou klaar om hier samen over in gesprek te gaan, en te kijken hoe we deze vicieuze cirkel, waar je in terecht bent gekomen, kunnen proberen doorbreken. Bovendien staan we stil bij de dingen die jij belangrijk vindt in het leven. Een eetstoornis zorgt er namelijk vaak voor dat je  dingen die je voordien erg belangrijk vond, over het hoofd ziet.

 

Ook de omgeving is zeker welkom tijdens onze gesprekken, aangezien zij een belangrijke bron van ondersteuning kunnen zijn tijdens het herstelproces. Bovendien is het vaak erg moeilijk  voor de omgeving om je kind/partner/zus/broer/ouder te zien lijden, en te weten welke helpende rol jij hierin kan opnemen.Relevante opleiding

  • Master in de psychologie, afstudeerrichting klinische psychologie ( KU Leuven 2015 - 2020 )
  • Stage Klinische Psychologie UPC Leuven afdeling eetstoornissen ( 2019 - 2020 )Tarieven :

60 € /  consult 50 à 60 minuten


Voor meer info en vragen kan je steeds terecht op lisa@eetstudio.be