Links

Als je op zoek bent naar een dokter in de omgeving van Antwerpen kan je op de onderstaande Blogspot per regio het aanbod alfabetisch terugvinden. We geven dit graag informatief mee, en hebben geen linken met de desbetreffende website.


Blogspot Dokters en Groepspraktijken in Antwerpen 

Als je op zoek bent naar meer informatie over gezonde voeding, beweging, eet- en/of gewichtsproblemen kan je hieronder eens een kijkje nemen :


ANBN

biedt een informatie- en ontmoetingsplaats voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. De vereniging wil samen bouwen aan een gemeenschap, waar mensen elkaar in een veilige en positieve sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Verder wil ANBN mensen informeren over eetstoornissen op basis van ervaringsdeskundigheid.

Eetexpert

is een kenniscentrum voor professionele hulpverleners (huisartsen, diëtisten, psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, opvoeders,...). Dit kenniscentrum verzamelt de meest recente informatie over eetstoornissen en geeft opleiding en vorming voor hulpverleners.

EETSTOORNIS

Op deze website vind je een overzicht van allerlei nuttige informatie voor studenten, personen met een eetstoornis en familieleden.

Vlaams Instituut Gezeond Leven is een expertisecentrum voor gezondheidspromotie en ziektepreventie. We leveren strategieën, advies, opleidingen en methodieken aan gezondheidsprofessionals.

GEZONDHEIDSTEST

Eet jij gezond, beweeg jij voldoende ? Wil je meer weten over gezond eten en de actieve voedingsdriehoek? Op deze site vind je de verschillende voedings- en beweegtesten.

PROUD 2B ME

Nederlandse pro-recovery website voor jongeren over eetstoornissen en zelfbeeld

Het boekje 'Gezond gebeten voor Kiddies' biedt praktische informatie over gezonde voeding en gezonde eetgewoontes voor kleuters. De inhoud is gericht op ouders, grootouders en opvoeders en sluit aan bij de algemene voedingsaanbevelingen. Het staat boordevol handige weetjes, kindvriendelijke recepten en leuke tips.

SPORTING A

Website van de stad Antwerpen met tips waar er gesport kan worden op een bepaald moment

Onderdeel van deze website zijn de beweegprikkels : Beweegactiviteit specifiek voor kinderen met overgewicht.

SALTARE VZW

Groeitraject voor mensen met een complexe band met eten (2020)

Dit groeitraject kan de ontbrekende schakel zijn om uit de spiraal van eten en/of vasten en/of overeten en/of compenseren te stappen. Na 10 jaar groeicursus en –trajecten merken we bij deelnemers verandering op vlak […]

EETPROBLEMEN IN DE SPORT

Soms zijn (top)sporters zo intens bezig met trainen, sporten, winnen, lichaamsvormen, gewicht, eten of niet-eten dat dit hun leven volledig bepaalt. Twijfel over het lichaam of het gewicht, gecombineerd met weinig eten of soms de controle verliezen over wat of hoeveel er wordt gegeten, kan leiden tot een eetprobleem. Of in zeer ernstige gevallen tot een eetstoornis.

ANONIEME OVERETERS

Deze website biedt je informatie over de Nederlandstalige (Vlaamse) vleugel van OA in België, zelfhulpgroepen voor mensen met eetstoornissen. Op dit moment vind je reeds een beknopte uitleg van de werking, teksten van het programma tot herstel van dwangmatig eten, een lijst van alle bijeenkomsten en links naar andere OA-sites.

Heppie Mie - Creatieve Groeibegeleiding

Begeleiders, kinderen en jongerengroeien samen creatief naar Heppie Mie.

In de wandelgangen van scholen hoorde ik hoe leerkrachten en leerlingbegeleiders praatten over het groot aantal kinderen en jongeren met een depressie. ​

Dat was de start van Heppie Mie Groeibegeleiding!

WEET

Vereniging rond eetstoornissen is dé landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. Weet is een community die mensen samenbrengt en zorgt dat mensen met een eetstoornis zelf invulling geven aan een fijn leven. Samen kun jij door !

HUMAN CONCERN

Stichting Human Concern is een gespecialiseerde GGZ–instelling, die er continu naar streeft om de beste behandeling voor de eetstoornissen anorexia, boulimia, eetbuistoornis (BED) en eetstoornis NAO te bieden op vier locaties in Nederland en in Portugal.

ZEEPREVENTORIUM

Het Zeepreventorium richt zich als medisch pediatrisch revalidatiecentrum op kinderen en jongeren tot 18 jaar met chronische aandoeningen. Ook voor kinderen met obesitas.

Buro PUUR

Preventie Eetstoornissen

Voorlichting, training en ervarings-deskundigheid

99 Gram.nl

"bijna" alles over eten, gewicht en uiterlijk


Anorexia Jongens.nl

Van het totaal aantal patiënten met anorexia nervosa is 10 procent een jongen. Anorexia nervosa is een eetstoornis waaraan je kunt overlijden. Belangrijke kenmerken van de ziekte zijn het onderdrukken van trek of honger, een slecht eetpatroon, een verstoord lichaamsbeeld en het grote verlangen om geen vet te hebben.

Noknok

Je bent jong en je kan heel wat aan. Hier vind je informatie en opdrachten om je goed in je vel te voelen. Ga zelf aan de slag en zoek de tips die je het meest aanspreken. Ook voor een dipje of een tegenslag kan je hier terecht. Succes!