Michel Wolfs

Michel Wolfs

Toegepaste psychologie

Bachelor autismespectrum stoornis

Creatieve eet- en speel therapeut

AUTI-Coach

Wie ben ik?


Ik ben Michel. Een humoristische spring in het veld, en behalve springen loop ik ook graag eens een lange afstand of duik ik in een ijsbad.

Mijn loopbaan ben ik begonnen in de keuken van het ziekenhuis. Ik vind veel voldoening in het kokkerellen, ook thuis, met producten uit onze eigen moestuin. Gezond koken, eigen brood bakken en mijn groenten kweken…het geeft mij rust. Als je mij niet in mijn keuken of moestuin vindt dan ben ik bij mijn dieren (honden, paarden, pony’s, roofvogel en kippen) of ben ik aan het trainen in het bos.

Na het koken, en het met mijn handen werken, heb ik me bijgeschoold tot psychologisch assistent.


Een eetprobleem zorgt vaak voor spanning in het hele gezin, en zeker tijdens of na een echtscheiding, kan dit voor extra druk zorgen.


Een gezonde geest in een gezond lichaam is mijn levensmotto😉

Professionele activiteiten


Ik werkte al vele jaren in de kinder- en jeugdpsychiatrie met kinderen en jongeren met autisme en eetproblemen. Eind 2021 kreeg ik de kans om mij meer te richten op jongeren en volwassenen met een eetstoornis en startte ik als opvoedkundige op de afdeling eetstoornissen van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg te Leuven. Ik begeleid hier zowel de doelgroep binnen de residentiele setting als de dagbehandelingsgroep van de jongeren met een eetstoornis.


Mijn vele jaren ervaring en expertise in het werken met kinderen en jongeren met autisme zijn hierop een zeer waardevolle aanvulling. Naast mijn werk in het ziekenhuis en de Eetstudio heb ik mijn eigen Autiwerking “Wolf” in Averbode.


Bij het werken met kinderen, krijgen ook ouders extra aandacht. Dit is een belangrijke factor in het ganse begeleidingsproces. Het aanrijken van handvaten, maar ook een luisterend oor bieden vind ik belangrijk. De nadruk ligt vooral op het samenwerken: ouders, jongere en therapeut.

In mijn opleidingen heb ik geleerd om beeld, gedrag en taal op zo’n manier aan elkaar te koppelen dat er duidelijkheid en inzicht komt, bij ouders en kind. We zoeken samen naar de juiste tools die voor iedereen bruikbaar zijn en resultaat opleveren.

Het werken met jongeren, die de diagnose ASS kregen, toont mij nog dagelijks dat het leven niet altijd zo vanzelfsprekend is. Ook eten, wat voor de meesten iets is waar we van genieten of niet eens bij stilstaan, is voor deze kinderen en jongeren vaak een gevecht.

Ik kijk ernaar uit om samen met jullie aan de slag te gaan, en te zoeken naar handvaten om het eetprobleem aan te pakken. We gaan het praktisch aanpakken, met kleine stapjes tegelijk. Samen koken, dingen proeven, creatief zijn met eten, … we gaan op maat van jullie gezin werken, om van een klacht een kracht te maken!


Relevante opleiding


 • Gegradueerde assistent in de psychologie
 • Bachelor autismespectrum stoornis: Een orthopedagogische benadering optie: Autisme binnen het gezin.
 • Therapeutisch werken met assistentie van dieren.
 • Jaaropleiding werken met trauma en seksueel misbruik
 • Opleiding creatief therapeutisch werken: Educatieve academie.
 • Opleiding triple P, positief opvoeden
 • Sport en beweging bij kinderen met autisme
 • Gedragsproblemen versus probleemgedrag bij kinderen met autisme.
 • Opleiding running therapie
 • Verschillende opleiding waar koken en gezonde voeding centraal staan. Deze passie geef ik ook door in workshops voor jong en oud en ook binnen mijn begeleiding krijgt dit een plekje.
 • Opleiding Brain Blocks Nederland.
 • Opleiding shiatsu therapie BSF
 • Vlaamse gebarentaal in opleiding.
 • Schooljaar 21-22 postgraduaat gezondheidszorg
 • Oktober 2022 gestart aan lichaamsgerichte opleiding aan de Educatieve Academie BerchemTarieven

65 € / consult van maximum 50 minuten


Voor meer info en vragen kan je steeds terecht op michel@eetstudio.be of telefonisch op 0478/49.25.67