Martine De Wael

Wie ben ik

Ik ben Martine, een echte bezige bij en eeuwige student. Genieten staat bovenaan op mijn to-dolijstje. Zo kan ik genieten van een gezellig samenzijn met vrienden en of familie, maar ook van een rustige avond op de bank met een ontspannend televisieprogramma op de achtergrond of een complex handwerkje om te haken of te breien.

 

Wat bied ik

Ik heb 12 jaar als opvoeder/begeleider gewerkt met volwassenen met een niet- aangeboren handicap en in de ouderenzorg met een meer coördinerende functie. In 2013 heb ik de stap durven zetten om verder te studeren voor mijn master in de klinische psychologie.

Mijn klinische stage heb ik mogen lopen in Elim, een residentieel psychotherapeutisch centrum voor volwassenen van het psychiatrisch ziekenhuis Bethanië. Na mijn afstuderen heb ik ook kennis mogen maken met de verslavingszorg in Antwerpen. Momenteel werk ik als psycholoog/zorginhoudelijke coördinator in Multiversum in het psychiatrisch verzorgingstehuis.

Door zowel mijn werkervaring als mijn ervaringen uit mijn privéleven, heb ik gemerkt dat mensen vaak gebruik maken van eten om emotioneel staande te blijven in moeilijk situaties, periodes en bij moeilijk gedachten.

Op korte termijn kan dit een gunstig effect hebben, maar op lange termijn kan het extra problemen met zich meebrengen - zonder dat de kern van de zaak wordt aangepakt en zo blijf je in een strijd verwikkeld. Via principes van ACT-therapie (Acceptance Commitment Therapy) gaan we samen proberen de strijd met vervelende gedachten en gevoelens te staken waardoor er ruimte kan worden vrijgemaakt om tijd te investeren in waarden die bijdragen tot een rijk, compleet en betekenisvoller leven waar plaats is voor zowel positieve als negatieve emoties.

In de eetstudio kunnen jongvolwassenen en volwassen bij mij terecht met eetbuien, binge eating disorder, obesitas…

 

Relevante opleiding

Graduaat in de orthopedagogiek

Master in de klinische psychologie

Acceptance en Commitment Therapy I.O.

 

Erkenningsnr. Psychologencommissie: 762127629

Visumnr.: 315519

 

Tarieven

60 € /  consult 50 à 60 minuten

 

Voor meer info en vragen kan je steeds terecht bij martine@eetstudio.be